Projectinrichting

Een traject voor projectinrichting bestaat in potentie uit 6 verschillende fases. Welke fases relevant zijn, verschilt per project. Vandaar dat we ten alle tijden starten met een vrijblijvende introductie.

Na de introductie zal blijken of het opstellen van een offerte wenselijk is en welke fasen daarbij wel of niet relevant zijn. 

Particulier advies nodig?

Het particuliere ontwerptraject verschilt van het traject voor projectinrichting. Bij particulier advies zijn persoonlijke voorkeuren en inzicht in de leefwijze meer van belang. Het conceptueel ontwerpen en methodisch onderzoek zijn hier niet aan de orde.

FASE 0 - KENNISMAKING & offerte projectinrichting

Introductie & opdracht verkenning

Ieder traject start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek lichten we het ontwerpproces toe en onderzoeken we welke fases aansluiten op uw wensen en behoeften. Op verzoek sturen we vervolgens een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, starten we met de voorbereidingen voor het verdere ontwerpproces.

Geheel vrijblijvend – Vervolg op uurbasis (€ 70,- p/u*)  of volgens offerte.

Interieuradvies in Venlo eigenaresse Sanne aan het werk

FASE 1 - Concept, vlekkenplan en moodboard

Het fundament

Bij ons draait alles om jouw bedrijfsidentiteit, het beoogde imago en de behoefte van gebruikers. Daarom starten we met een verdiepingsgesprek, waarbij alle wensen en benodigdheden worden doorgesproken. We analyseren deze aspecten uitvoerig om ze vervolgens als grondslag te gebruiken voor een alomvattend concept. Dit concept vormt de theoretische basis waaraan alle ontwerpkeuzes getoetst worden.

Het moodboard maakt inzichtelijk welke esthetische elementen het concept bevat. Met zorgvuldig geselecteerde beelden worden kleuren, materialen en vormen samengebracht. Daarnaast maken we een vlekkenplan op, een plattegrond met een schematische weergave van de verhouding tussen verschillende functies en ruimtes.

Concept €1250,- | Vlekkenplan €400,- | Moodboard  €290,- *

FASE 2 - Indelingsadvies, 3D lijnschetsen en referentiebeelden

Het schetsontwerp

Met de theoretische en esthetische richtlijnen uit de eerste fase wordt er een optimale ruimte indeling bepaald. Deze indeling wordt uitgewerkt in één of enkele plattegrond(en) en verduidelijkt door middel van referentiebeelden en 3d-lijnschetsen.

Referentiebeelden tonen vergelijkbare ontwerptoepassingen en 3d-lijnschetsen geven een indruk van het effect van de gemaakte keuzes op de ruimtebeleving zoals volumes, ruimtelijkheid en routing.

Indelingsplan € 950,- | 3D-lijnschetsen € 450,- | Referentiebeelden € 400,- | 

FASE 3 - 3d visualisatie en 3D maatwerk

Het voorlopig ontwerp

In de derde fase werken we het plan verder uit in een 3D-model met meubelen, planten, verlichting en accessoires. We zoeken passende kleuren en materialen uit voor de projectinrichting en ontwerpen (waar nodig) elementen op maat.

Dit leidt tot een fotorealistische 3D-animatie van het eindresultaat waarin alle ontwerpkeuzes samenkomen.

Ontwerpvideo vanaf € 2.495,-* 

FASE 4 - KLEUR- & AFWERKADVIES, DETAILTEKENINGEN, LICHT- EN PRODUCTADVIES​

Defintief ontwerp

In de vierde fase werken we de projectinrichting verder uit tot een definitief en concreet ontwerp. Betrokken partijen beschikken hiermee over de benodigde informatie om het 3d- ontwerp te kunnen realiseren. Op deze manier voorkomen we dat er afwijking onstaat tussen tussen ons advies en het resultaat. 

Het definitief ontwerp bestaat uit één of meerdere van de volgende elementen; een kleur- & afwerkadvies, detailtekeningen van maatwerk elementen, lichtadvies en een productlijst van o.a. meubelen en verlichtingsarmaturen.

Productadvies vanaf € 895,-*. | Kleur- & Afwerkadvies vanaf € 745,-*. | Maatwerk vanaf € 595,-*.

FASE 5 - (bouw)BEGELEIDING & styling

Begeleiding en oplevering projectinrichting

Wij zijn regelmatig op locatie aanwezig, vragen offertes op, wonen vergaderingen bij en doen de eindcontroles. Als interieurprofessional merken we regelmatig inconsistenties op die uitvoerende specialisten over het hoofd zien. Zo waarborgen we de kwaliteit van het ontwerp en voorkomen we onnodige faal- en herstelkosten.

Indien gewenst nemen we de totale styling voor onze rekening. Dit stelt ons in staat om de realisatie van het project tot in de puntjes op te leveren.

Op nacalculatie | € 70,- p/u*.

*Genoemde prijzen zijn indicatief, exclusief btw en gebaseerd op een projectomvang van +/- 150 m2.